ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Селекционерът на националния отбор на Колумбия Нестор Лоренсо критикува решението на организаторите от КОНМЕБОЛ за удължена почивка между двете полувремена заради планирания концерт на поп звездата Шакира по време на финала на Копа Америка срещу Аржентина.

Очакваният с огромен интерес двубой за трофея е от 3:00 часа българско време тази нощ. Финалът ще се играе на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями. 

КОНМЕБОЛ, ръководен орган във футбола в Южна Америка, обяви наскоро, че полувремето на мача ще бъде поне 20 минути и правилниците за закъснение при излизане за втората част няма да бъдат спазвани стриктно. Лоренсо не е съгласен с това. Според него това ще повлияе негативно на кондицията на футболистите.

По примера на шампионския мач в лигата по американски футбол, известен като Супер Боул, и този финал няма да мине без шоу на полувремето. Бившата половинка на Жерар Пике ще излезе да пее на почивката между двете полувремена. Затова тя ще бъде не 15, а минимум 20 минути. 

„Надявам се хората да се забавляват по време на шоуто. Шакира е отлична певица. Честно казано, аз разбрах за концерта днес. Според мен този мач трябваше да бъде като всеки друг и да има максимална почивка от 15 минути между двете полувремена“, заяви Лоренсо.

„По принцип биха ни наказали, ако излезем на 16-ата минута. Сега обаче има цяло организирано шоу и ще се върнем на терена 20 или 25 минути след края на първото полувреме. Притеснявам се как ще повлияе това на футболистите. Мускулите им ще се отпуснат и може да платим висока цена за това“, отбеляза селекционерът на Колумбия.

Лоренсо добави, че за победа над Аржентина всеки отбор се нуждае от перфектен мач. Той посочи капитана Хамес Родригес като ключ към колумбийски успех. „Ако не играехме добре, нямаше да сме тук. За победа над Аржентина обаче ни трябва възможно най-добрата версия на нас самите“, подчерта специалистът. 

„Хамес направи много силен турнир. Надявам се да имаме късмет и той да продължава да играе по този начин. Хамес пое лидерската роля в националния отбор и останалите футболисти го подкрепят напълно. Той със сигурност е един от най-добрите играчи на турнира“, добави Лоренсо.