ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Нов грандиозен скандал назрява в италианския футбол и може да избухне съвсем скоро, съобщават медиите в страната.

Оказва се, че неправилното деклариране на пари от трансфери от Ювентус и последвалото отнемане на 15 точки от актива на тима, може да е само върхът на айсберга.

Прокурорът на Италианската футболна федерация Джузепе Чине е започнал ново разследване, след като бившият президент на “Старата госпожа”, Торино и Наполи - Лучано Моджи (на снимката), е бил забелязан да гледа на живо мач на юношеските гарнитури именно между отборите на Ювенстус и Наполи.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

85-годишният Моджи търпи доживотно да се доближава до терени по време на официални мачове след последния голям скандал, който разтресе италианската футболна общественост - “Калчополи”. Тогава Ювентус спечели титлата в редовния сезон, но в следствие на редица разкрития бяха отнети отличието и елитния статут на клуба, който започна следващия сезон от Серия “Б”.

Според италианската преса Кине вече е разговарял с директора на Ювентус - Джанлука Песото, като се очаква съвсем скоро да бъде разпитано и ръководството на Наполи, тъй като именно неаполитанците са домакинствали мача, който може да се превърне в поредната “ябълка на раздора”.

Самият Моджи веднага опита да се защити.

"„Живея в Неапол и прочетох, че е имало този мач между Наполи и Ювентус. Там срещнах Песото, когото поздравих топло, защото беше един от моите играчи. Чине не може да каже, че не мога да говоря с когото и да е. Не могат да ми забранят да говоря. Не е ясно защо Чине първо е изпратил човек от прокуратурата в Торино, за да говори с Песото, а вместо това не е отишъл в Неапол”, коментира бившият президент пред сайта “сalciomercato.com”.

„Ако бях на мястото на Гравина, дори бих го накарал Чине да плати разходите за изпращане на човек в Торино, за да се научи да се държи прилично. Защото лудостта, във футбола, а и в живота, понякога става объркваща. Повече от това да ме забранят, какво могат да направят, да ме застрелят?”, допълни Моджи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК