Жребият за Шампионска лига е обявен за невалиден и ще бъде теглен наново от 16:00 часа, съобщиха официално от европейската футболна централа.

Причината за нечуваното до този момент събитие са  поне две грешки, допуснати по време на процедурата в 13:00 часа. Първо бе изтеглено името на Манчестър Юнайтед като съперник на Виляреал - нещо, което е забранено по регламент, тъй като двата отбора бяха в една предварителна група.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След това, когато бе изтеглен Атлетико Мадрид, топката на Манчестър Юнайтед не бе поставена в урната с възможните съперници на шампионите на Испания. За съперник на "дюшекчиите" се падна Байерн (Мюнхен).

В жребия участваха заместник главният секретар на УЕФА Джорджо Маркети, шефът на клубните състезания на УЕФА Михаел Хеселшверд и легендата на Арсенал и Зенит Андрей Аршавин.

УЕФА излезе с изявление, в което пише следното:

„След технически проблем със софтуера на външен доставчик на услуги, който инструктира официалните лица кои отбори имат право да играят помежду си, възникна грешка при жребия за осминафиналите на Шампионската лига на УЕФА".