Почти половин страница е посветил на първата тренировка в Майнц на Тодор Неделев вестникът с най-голям тираж в Германия "Билд". Заглавието е: "Неделев: Всичко в Майнц е супер!"
 
"Новото българско попълнение е в града от четвъртък и вече има и жилище - пише медията. - Първите впечатления са, че момчето е много срамежливо и сдържано. Но това се променя, когато топката попадне в краката му - тогава избухва като ракета. Българинът е със силен ляв крак и с отлична техника и контрол на топката."
 
"Билд" припомня, че трансферът е за близо 2 млн. евро. Неделев избра №28. Халфът искаше №71, но се оказа, че такъв номер в клуба няма. За да не е сам в Майнц, в началото неотлъчно до Неделев ще е по-големият брат Бисер. В ролята на преводач е натоварен 34-годишният капитан на Майнц и македонски национал Николче Новески.
 
"Че Неделев е добър, успяха да се убедят още в петък на първата тренировка всички в Майнц”, завършва "Билд". Обширни статии на българския национал посвещават и всички регионални всекидневници в провинция Райнланд-Пфалц, държавната агенция ДПА, списание "Кикер" и др.