Легендата на Ювентус и спортен директор на клуба Павел Недвед отговори на иконата на Рома Франческо Тоти. Принца на Рим недоволства от работата на съдията Джанлука Роки и припомни за скандалните титли от преди десетилетие, когато избухна „Калчополи“. Юве спечели с 3:2 в мач с три дузпи и бой.

"Въпреки че Франческо Тоти ми е приятел, наистина велик шампион, побеснях, когато чух изказването му след края на мача. Той никога не е играл за голям клуб, какъвто е Ювентус. Ето защо не може да разбере какво означава да служиш на такъв важен клуб. Ако играеш или работиш за Ювентус, всички са срещу теб. Нашата подкрепа идва само и единствено от феновете ни. Общественото мнение е срещу нас. Дори бих си позволил да отида по-далеч - всичко това подлага под напрежение и съдиите, които ги е страх да отсъдят нещо в наша полза.

Рома разполага с чудесен отбор и Тоти. Отново го поздравявам, но за това, което прави на терена, а не за думите, които каза. Ако си капитан на моя отбор и след само шест кръга заявиш - "Ще завършим втори", не знам дали лентата ще продължи да е на ръката ти. Те твърдят, че първенството ни е разбито. Но нека обърнем внимание какво се случва в чужбина. Италианският футбол се разраства в Европа. Това е повече от ясно, когато се обърне внимание на евротурнирите. Това е от значение, не полемиката", категоричен е чехът.