Англия очаква с нетърпение резултатите от изслушването на Манчестър Сити пред независима комисия заради нарушенията на финансовия феърплей, което започва днес.

Счита се, че „гражданите“ са разследвани за 115 провинения за периода между сезоните 2009/10 и 2017/18. Наскоро стана ясно, че всъщност броят на нарушенията е около 130. Специалисти прогнозират, че английският шампион ще бъде наказан с отнемане на точки – между 60 и 100, което ще означава сигурно изпадане в Чемпиъншип.

Днес в. „Дейли Телеграф“, позовавайки се на високопоставен източник, твърди, че отнемането на точки е на дневен ред, но няма да се случи по очаквания от всички начин.

Според информацията, редица клубове считат, че е по-добре Манчестър Сити да бъде лишаван от определен брой точков актив в няколко поредни сезона. Така хем Висшата лига няма да загуби един от клубовете, привличащи фенове, аудитория и реклами, хем „гражданите“ в няколко години ще бъдат лишени от шанса да се борят за титлата. Това се очаква да бъде по-голям удар за Сити, отколкото пращане в по-долна дивизия.