Сериозни неразбории избухнаха около доиграването на мача между Галатасарай и Ювентус от Група “В” на Шампионската лига.
 
Срещата беше прекратена от съдията Педро Проенса в 31-ата минута заради сериозен снеговалеж и се очакваше да продължи след около 20 минути. В последствие стана ясно, че двубоят няма да завърши във вторник вечерта.
 
Доиграване на оставащия един час беше насрочено за сряда след обяд от 14:00 часа българско време. След това обаче стана ясно, че полицията в Истанбул не може да гарантира сигурността по провеждането на срещата в толкова ранен час.
 
Освен това двата клуба са настояли срещата да започне от 15:00 часа българско време. За момента няма яснота в колко часа ще започне доиграването на мача. В официалния сайт на УЕФА също постоянно се променя информацията. Първоначално доиграването беше обявено за 14:00 часа, след това началният час беше премахнат. Последва ново връщане на часа, а след това отново беше изтрит.

В крайна сметка от УЕФА се съгласиха с предложението на двата отбора и двубоят ще започне от 15:00 часа българско време. Стана ясно, че ако по това време условията отново не позволяват провеждането на срещата, мачът може да бъде преместен в друг град или в друг ден.

Ювентус се нуждае от точка, за да завърши на второ място в класирането на групата зад Реал (Мадрид) и да се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Галатасарай пък се нуждае от задължителна победа, тъй като в противен случай ще финишира на трета позиция и ще продължи в Лига Европа.

Галатасарай – Ювентус 0:0 - прекратен в 31-ата минута заради силен снеговалеж
 
1gal.jpgГалатасарай: Фернандо Муслера, Орелиан Шеджу, Семих Шентюрк, Гьокхан Зан, Емануел Ебуе, Фелипе Мелу, Селкуч Инан, Алберт Риера, Уесли Снайдер, Бурак Йълмаз, Дидие Дрогба
 

 
1juv.jpgЮвентус: Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Пол Погба, Артуро Видал, Клаудио Маркизио, Стефан Лихтщайнер, Квадво Асамоа, Фернандо Йоренте, Карлос Тевес


 
Истанбул, “Тюрк Телеком Арена”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)
Жълти картони: Клаудио Маркизио (Ювентус)