Преместването за друг ден на двубой от Шампионската лига между Галатасарай и Ювентус не се оказа никакъв прецедент в мачовете между двата тима. Италианските медии припомниха, че и трите двубоя между двата тима от Шампионската лига са имали проблеми с провеждането си в Истанбул от различно естество.
 
Галатасарай трябваше да приеме Ювентус на "Али Сами Йен" на 25 ноември 1998 г., но срещата беше отложена заради случая “Абдула Йоджалан”. По това време кюрдският лидер пребиваваше в Италия и Турция поиска екстрадирането му, за да бъде съден. От съображения за сигурност срещата беше преместена с една седмица по-късно и завърши при резултат 1:1 след голове на Суат Кая (Галатасарай) и Аморузо (Ювентус).
 
Пет години по-късно, през 2003 г., и отново на 25 ноември, мач между “Джим Бом” и “Старата госпожа” в Турция беше отложен. Този път причината серия бомбени атентати в Истанбул, при коята бяха взривени четири коли бомби, оставили 57 загинали и 700 ранени. Седем дни по-късно двубоят между Галатасарай и Ювентус се игра в Дортмунд и завърши 2:0 за турския тим с два гола на Хакан Шюкюр.