Бившият италиански национал Алесандро Несто обяви, че битката за титлата в Серия „А“ е приключила с наказанието на Гонсало Игуаин. Аржентинецът получи червен картон при загубата на Наполи с 1:3 от Удинезе в неделя и състезателните му права бяха спрени за четири мача.

До края на сезона остават седем кръга, а според Несто нападението на Наполи, втори в класирането, ще бъде значително отслабено с наказанието на Игуаин. Ювентус в момента има шест точки аванс пред неаполитанците.

„Шампионатът вече е решен, след като Игуаин получи такова тежко наказание. Това обаче не променя моето мнение, което изразих още в началото на сезона – Ювентус е най-добрият отбор в Серия „А“, призна Неста пред „Гадзета дело Спорт“.

Бившият защитник взе отношение и по представянето на бившия си клуб Милан, където треньорът Синиша Михайлович е пред уволнение.

„Треньорите не бива да поемат изцяло вината за представянето на отбора. Това е труден сезон за Милан, който може да бъде спасен със спечелването на Купата на Италия. Аз не бих уволнил треньора, тъй като след това всичко трябва да започне отначало. Ясно е, че в клуба има и други проблеми“, допълни Неста.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!