Голяма драма с продължения сложиха край на участието на Ливърпул в Шампионска лига. Носителят на трофея отпадна от Атлетико (Мадрид), след като реваншът в Англия завърши при резултат 3:2 за испанците след продължения. Първата среща в Мадрид завърши с успех за тима на Чоло Симеоне с 1:0, а след 90-те минути на "Анфийлд" отборът на Клоп имаше същия аванс. В продълженията паднаха четири гола, като три бяха във вратата на домакините.

Жоржиньо Вайналдум и Роберто Фирмино бяха точни за Ливърпул, а Маркос Йоренте е разписа на два пъти за Атлетико. Другият голям герой за гостите бе вратарят Ян Облак, който спаси почти дузина сигурни попадения във вратата си и отчая атаката на мърсисайдци.

Ливърпул цял мач имаше пълно превъзходство над своя опонент. Играчите на Диего Симеоне бяха принудени да се бранят, а истинският герой за тима е вратарят Ян Облак, който направи чудеса от храброст, за да опази вратата си. Все пак и той капитулира два пъти, но попадениято на Йоренте и Мората в продълженията пратиха Атлетико напред.

През първата част Мане, Салах, Фирмино и Вайналдум подложиха на терор стража на "дюшекчиите". Той направи цели четири решителни спасявания, но нямаше как да спаси удара на Вайналдум в 43-ата минута. Тогава холандецът засече с глава отлично центриране на Окслейд-Чембърлейн и прати топката в мрежата на Атлетико.

През тази първа част играчите на Клоп отправиха цели 12 удара към вратата на Атлетико, като в четири случая решителни намеси на Облак предотвратиха сигурни попадения. В една от ситуациите се наложи и намеса на ВАР, за да се прецени дали Фелипе е играл с ръка в наказателното си поле.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През второто полувреме натискът на Ливърпул се засили. Вратата на Ян Облак отново бе под обстрел през целите 45 минути. Салах, Мане и Окслейд-Чембърлейн правеха какво ли не, за да прекършат стража на Атлетико, но това така и не се случи. В 67-ата минута и гредата помогна на Атлетико след удар с глава отблизо на Робъртсън. В 85-ата минута Мане направи страхотна задна ножица, но над вратата. 

В добавеното време на мача "Анфийлд" замлъкна. Йоренте прати топката във вратата на Ливърпул, след като засече с глава центриране от фаул, но попадението правилно бе отменено заради засада. Така победителят трябваше да се определи след продължения.

Те започнаха отлично за Ливърпул. Още преди да изтекли 240 секунди топката бе центирана в наказателното поле на Атлетико, Фирмино засече с глава, но топката срещна гредата. За негов късмет тя се върна точно на крака му и добавката бе лесна - 2:0 за Ливърпул.

Изглеждаше, че няма как Атлетико да се измъкне от тази ситуация, но не така мислеше Маркос Йоренте. В 97-ата минута Адриан, който игра вместо Алисон, не успя да изрита добре топката напред. Тя попадна в Жоао Феликс, който пусна към Йоренте. Нападателят направи няколко крачки и с хубав удар прати топката в мрежата - 2:1. 

Ливърпул трябваше да засили натиска си, понеже вече предимството бе за испанския тим. Вместо това в добавеното време на първото продължение Йоренте взе топката и с мощен изстрел прониза за втори път Адриан. Някъде тук всичко за Ливърпул приключи. Мърсисайдци трябваше да вкарат два гола за 15 минути, за да се класират напред.

Вместо това в последните секунди на срещата Алваро Мората прониза Адриан при контраатака и оформи крайното 3:2 за Атлетико.