Хъдърсфийлд е последният член на английската Чемпиъншип, след като отстрани след невероятна драма и дузпи Шефийлд Юнайтед. Редовното време на срещата, проведена на „Уембли”, завърши при нулево равенство, а резултатът бе същият и след изтичането на двете продължения по 15 минути. Хъдърсфийлд обаче успя да спечели промоция, след като надделя с 8:7 при изпълнението на дузпите.

През първото полувреме Шефийлд Юнайтед бе по-активният тим на терена, но нито един от двата отбора не успя да достигне до попадение. В заключителния четвърт час на редовното време пък Хъдърсфийлд имаше възможности да достигне до гол, но попадение така и не падна. Така след 90 минути игра резултатът бе 0:0.

В продълженията отново не падна гол и се стигна до изпълнение на дузпи, които да определят кой от двата отбора ще играе в Чемпиъншип. Там настъпи истинската драма.

Хъдърсфийлд трябваше да изпълнява първи, а ударът на Томи Милър в долния ляв ъгъл на Стив Симонсен бе спасен от вратаря. „Остриетата” обаче също не вкараха дузпата – пропуск направи Лий Уилямсън. Деймиън Джонсън бе вторият футболист, който стреляше за „териерите”, но топката премина вдясно от вратата. Нийл Колинс даде аванс на Юнайтед - 1:0. Последва по един пропуск и за двата тима и така след по три изпълнени дузпи Шефийлд Юнайтед продължаваше да води с 1:0. Питър Кларк бе първият футболист, вкарал дузпа за Хъдърсфийлд, като направи резултата 1:1, а след това Анди Тейлър не успя да реализира за "остриетата". Петата дузпа за „териерите” бе вкарана от Скот Арфийлд, а Крис Портър също не сбърка за Шефийлд Юнайтед и резултатът стана 2:2. Последваха цели десет изпълнени общо от двата отбора дузпи, при които нито един от десетимата изпълнители не сбърка.

Дойде моментът и вратарите на двата отбора да изпълнят по една дузпа, понеже всички полеви играчи вече бяха минали. Стражът на Хъдърсфийлд – Алекс Смитийс, успя да преодолее Стив Симонсен. Симонсен обаче не съумя да реализира своята дузпа и по този начин Хъдърсфийлд надделя над Шефийлд Юнайтед с 8:7 след изпълнение на дузпи.