Стилиян Петров бе брилянтен снощи. Истински лидер при победата на Астън Вила над Ливърпул с 3:1 насред “Анфилд”. Нашето момче игра като лъв в средата на терена, а капитанската лента му стоеше идеално на ръката. Стан покриваше изключително широк периметър в средната зона, като често помагаше на външните халфове, на централните защитници и на бековете. Включваше се и в атака, навъртя невероятно много километраж, спечели над 70% от единоборствата. Стенли бе онзи познат боец от годините, когато газеше в Селтик. Което си е чудесна новина за българските фенове в навечерието на важните световни квалификации с Черна гора и Италия, защото бившият играч на Монтана и ЦСКА навлиза в познатата си форма след контузията.
Тези, които следят под лупа английския футбол, обаче не са останали изненадани от видяното. Стилиян Петров бе за пореден път на върха с екипа на Вила. Така както го правеше и през миналата година. Тогава той получи голямо признание, след като бе обявен за №1 на тима.
Лошото е, че така наречените критици, които в България май са повечко, не я разбират тази игра или се правят на лаици. Те оценяват даден футболист или в случая Стилиян само когато е...отбелязал гол, независимо на какъв пост играе. Стенли е от онези черноработници, чийто изяви се набиват по-трудно в погледа на обикновения зрител, свикнал да вижда единствено красивите атаки и качествените попадения. Отнетите топки, прекрасното пласиране, захожданията и отварянето на пространства, подсигуряването, остават някак си забутани в крайчеца на зрителното поле. А тези компоненти са част от потенциала на Стилиян. Те са неговата сила. Силата на невидимия за обикновеното око...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ