Невиждан скандал сложи началото на футболния турнир при мъжете от Олимпийските игри в Париж, които официално ще бъдат открити на 26 юли и ще продължат до 11 авгус. Един от фаворитите за златните медали Аржентина се спаси с гол в последните секунди на 15-минутното добавено време за 2:2 срещу Мароко в изключителна драма, но това не се оказа крайният резултат. Попадението предизвика вълнения на стадион „Жофроа-Гишар“ в Сент Етиен, препълнен с марокански привърженици, а час и половина след края на мача резултатът му бе анулиран. Голът на Кристиан Медина не е зачетен заради засада от ВАР.

Точно след гола на Медина за 2:2 избухна суматоха и в разгара на празненствата, фойерверк падна в средата на групата аржентински футболисти. За щастие нито един играч не беше ударен и няма данни за ранени. За съжаление, това не беше единственият инцидент, който се случи на стадиона. Веднага след отменения час и половина по-късно гол марокански фенове нахлуха на терена и силите за сигурност не успяха да овладеят ситуацията. Шведският съдия Глен Ниберг прибра играчите на двата отбора в съблекалнята и изглеждаше, че мачът е приключил… но не. Според реферите са оставали още 4-5 минути до края на срещата. Така съдията съдията и МОК искаха срещата да се доиграе, но аржентинските футболисти отказаха заради собствената си безопасност.

Час и половина, след като се смяташе, че мачът е приключил, аржентинската телевизия „TYC“ обяви, че изравнителният гол на Аржентина за 2:2 е анулиран, защото ВАР отсъжда засада на Кристиан Медина. Организаторите изчакаха стадионът да се изпразни и два часа, след като мачът се смяташе, че е приключил футболистите отново бяха изведени на терена от съдията Глен Ниберг, който прегледа ситуацията с помощта на ВАР и отмени попадението на Кристиан Медина. Двубоят бе доигран с още четири минути допълнително време и в крайна сметка приключи 2:1 за мароканците.