Една от звездите на бразилския национален отбор и Сантос Неймар се предложи на германския колос Байерн. 21-годишният нападател е убеден, че до 2 години ще премине в европейски клуб и няма нищо против да заиграе за баварците, които от лятото ще бъдат поети от бившия наставник на Барселона Хосеп Гуардиола.

„Това е велик клуб с играчи от извънредно голяма класа. Мога да си се представя в Байерн. Няма нищо, което да противоречи на това. Швайнщайгер е един от най-добрите играчи, които съм виждал. Позицията, на която играе, му помага много за това”, коментира Неймар.

Договорът на нападателя със Сантос е до лятото на 2014 година, но не изключено да се стигне до негов трансфер и след Купата на конфедерациите в Бразилия това лято. Той самият ще обсъди тази възможност със семейството си.

„За мен е детска мечта да заиграя един ден в Европа. Важното е, че сега се чувствам страхотно тук и се разбирам с останалите от отбора”, допълва бразилецът.

Досега името на Неймар бе свързвано с трансфер в испанските грандове Реал (Мадрид) и Барселона, след като още на 14-годишна възраст е бил на тренировъчен лагер в „кралския клуб”.

„Не трябва непременно да бъде Испания. В края на краищата всички първенство са интересни, дори и Бундеслигата”, завърши нападателят, който има 25 мача и 16 гола с екипа на Бразилия.