Резервата Неймар вкара гола и вдъхнови Бразилия за победата с 4:1 като гост на САЩ в контрола. Звездата на Барселона се появи на терена след почивката на мястото на Вилиан и пет минути след това вкара първото си попадение от дузпа.
 
Хълк беше дал аванс на „селесао“ още в 9-ата минута, но до края на първото полувреме други голове не последваха. Неймар вкара второто си попадение в мача в 67-ата минута, като това беше неговият 47-и гол в 67 мача за Бразилия.
 
Рафиня също беше точен за Бразилия в 64-ата минута. Единственото попадение за домакините беше реализирано от Даниел Уилямс в добавеното време.
 
Това беше 10-ата поредна победа на „селесао“ над САЩ. Петкратните световни шампиони имат 15 успеха в 16 мача срещу „янките“. В следващия си мач Бразилия гостува на Чили на 8 октомври в първия кръг от квалификациите за Мондиал 2018 в зона Южна Америка.
 
Срещу носителя на Копа Америка и в срещата срещу Венецуела, която е пет дни по-късно, Бразилия ще бъде без Неймар, който е наказан и за двата мача.
 
На 10 октомври пък САЩ играе срещу Мексико, като победителят от този двубой ще определи представителя на КОНКАКАФ на Купата на Конфедерациите в Русия през 2017 г.