Загубата с 0:2 от Реал (Мадрид) донесе незапомнен срам за Барселона. През този сезон каталунците не успяха да вкарат нито един гол в двете издания на Ел Класико в Примера дивисион, след като през есента двата тима завършиха при нулево равенство на „Камп Ноу“.

Предишният случай, когато каталунците не успяват да се разпишат и двата си мача срещу Реал (Мадрид) в рамките на един сезон е преди 45 години. През сезон 1974/75 „белият балет“ първо печели с 1:0 у дома, а след това прави 0:0 на „Камп Ноу“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор пък стана най-младият играч, вкарвал в голямото дерби на Испания през XXI век. Бразилецът се разписа в 71-ата минута, с което откри резултата на „Сантяго Бернабеу“. В деня на Ел Класико той беше на 19 години и 233 дни. Така Винисиус подобри предишния рекорд, който принадлежеше на Лионел Меси. На 10 март 2007 г. аржентинецът се разписва при 3:3 на „Камп Ноу“, когато е на 19 години и 259 дни.

Другото попадение в Ел Класико пък се превърна в най-бързия гол в дербито, вкарван от резерва през XXI век. Мариано Диас влезе в игра за Реал (Мадрид) във втората минута на добавеното време и само 50 секунди по-късно се разписа във вратата на Барселона.

В същото време Лионел Меси постави клубен рекорд на Барселона за най-много участия в Ел Класико. За капитана на каталунците това беше 43-а изява срещу Реал (Мадрид), с което изпревари бившия си съотборник Шави. Абсолютен рекордьор по участие в Ел Класико е капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос, който вече има 44 участия в голямото дерби на Испания.