Нидерландия смачка Исландия с 4:0 в контрола, която се игра в Ротердам и бе генералната репетиция на "лалетата" за Евро 2024 в Германия, където те са в група с Франция, Австрия и Полша. Шави Симонс (23) с първия си гол за националния тим, Върджил ван Дайк (49), Дониел Мален (78) и Воут Вегхорст (90+3) вкараха головете във вратата на отбора, шокирал Англия с 1:0 само преди няколко дни на "Уембли". Гол на Мемфис Депай в 80-ата минута пък беше отменен от ВАР заради игра с ръка на Джоуи Феерман.

Домакините имаха инициативата през цялото време и поведоха в 23-ата минута, когато Джоуи Феерман получи отляво и центрира към далечната греда, където Дъмфрис свали с глава към Шави Симонс, а той от няколко метра нямаше как да сбърка за 1:0 с първия си гол за националния тим на родината му.

След почивката в 49-ата минута Йерди Схаутен продължи топката с глава след центриране от корнер. Нейтън Аке също отигра и подаде към Върджил ван Дайк, който с глава вкара за 2:0. 

Постепенно възпитаниците на Роналд Куман намалиха оборотите и в 70-ата минута Стефан Тордарсон проби през центъра и нанесе удар от около 20 метра, който срещна дясната греда. Четири минути след това удар с глава на Арнор Сигурдсон профуча покрай вратата на домакините. 

В 78-ата минута "лалетата" организираха страхотна контраатака, при която Мемфис Депай със страхотен пас от своята половина изведе Дониел Мален. Нападателят надбяга Бярки Бяркасон и с премерен удар се разписа за 3:0. Две минути след това домакините реализираха нов гол чрез Депай, който беше отменен заради игра с ръка на Джоуи Феерман.

В третата минута от добавеното време на мача Дониел Мален получи пас зад защитата отляво, напредна и намери Воут Вегхорст, а той от няколко метра прати топката във вратата за 4:0. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но такава нямаше и впоследствие голът беше признат.

Така възпитаниците на Роналд Куман се поздравиха с нов успех, а на Евро 2024 откриват участието си на 16 юни с мач срещу Полша.