Нигерия записа своята втора победа в мач от група "D" на турнира за Купата на Африка. Тимът победи с 3:1 Судан и си гарантира излизането от групата и участие във фазата на преките елиминации на турнира за Купата на африканските нации.

Само Гвинея-Бисау има шанс да измести нигерийците от първата позиция, защото футболистите в бяло-зелено вече спечелиха срещу тима на Мохамед Салах, а при равенство в точки първо се гледат директните срещи.

Още в 3-ата минута Чуквуезе получи отличен пас от Симон и преодоля вратаря, пращайки топката във вратата.

До почивката надмощието на нигерийските играчи доведе и до втори гол. В 45-ата минута Авони с красив удар с глава матира вратаря на съперника.

Малко след началото на второто полувреме Симон направи преднината на тима си класическа - 3:0. Судан върна едно попадение, което дойде след дузпа, която беше отсъдена след разглеждане на ситуацията с ВАР. Точен беше Хидир в 70-ата минута.

В 75-ата минута Авони отправи опасен удар, но топката не влезе в мрежата, преминавайки на сантиметри от дясната греда. Така Нигерия взе успеха с 3:1 и вече има 6 точки в актива си. Судан е трети с 1.