Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов допусна два гола при домакинската издънка на Твенте, завършил 2:2 срещу аутсайдера Екселсиор в среща от осмия кръг на Ередивизи.

След продължителен домакински натиск в 34-ата минута Марк Янко изведе на чиста позиция Ола Джон, който откри резултата в полза на Твенте – 1:0. До края на полувремето нови попадения не паднаха, а след почивката тимът от Енсхеде продължи да диктува събитията на терена. В самия край на мача обаче се разигра истинска драма. Първо в рамките на 120 секунди гостите обърнаха резултата след две попадения на Дарън Маатсен в 85-ата и 86-ата минути. Точно когато всички си мислеха, че Твенте няма да взема нищо от това на пръв поглед леко домакинство, в 90-ата минута Люк де Йонг оформи крайното 2:2 и спаси точката след асистенция на Роберто Росалес.

В друга среща шампионът Аякс пък загуби с 0:1 при визитата си на Грьонинген. В 62-ата минута Грегъри ван дер Вил игра с ръка в собственото си наказателно поле и логично последва дузпа, реализирана хладнокръвно от Лендро Бакуна за 1:0 в полза на домакините. При дузпата Ван дер Вил получи втори жълт и съответно червен картон, като така остави Аякс в числено намален състав, а това улесни още повече задачата на Грьонинген, който без проблем прибра трите точки.

В останалите срещи от кръга днес лидерът АЗ Алкмаар победи с 3:1 като гост аутсайдера ВВВ Венло, а Фейенорд изненадващо записа второ поредно поражение, след като падна у дома от АДО Ден Хааг с 0:3.

Преди последния мач от кръга лидер във временното класиране е АЗ Алкмаар с 21 точки, следван от Твенте със 17 пункта и Аякс с 15. /БЛИЦ