Гол на Лук де Йонг четири минути преди края донесе на Твенте победата с 2:1 като гост на АДО Ден Хааг в мач от 32 кръг на холандската Ередивизи.
 
Българският национал Николай Михайлов бе титуляр на вратата на гостите и се отчете с няколко добри намеси. Особено важна за успеха се оказа чудесната проява на радния страж в добавеното време, когато предотврати изравнителен гол.
 
Твенте, който завърши наравно в предишните си два мача, откри резултата в 61-ата минута с гол на Брайън Руис след асистенция на Насер Шадли. Друго попадение на костариканеца бе отменено през първото полувреме заради засада.
 
Девет минути по-късно АДО Ден Хааг изравни с попадение на Дмитри Буликин. Руснакът овладя топката на гърди и от воле простреля мрежата на Михайлов. За Буликин това бе 19-и гол от началото на сезона и по този начин се изравни с Бьорн Влемикс от НЕК Наймеген на върха на реализаторската класация.
 
В 86-ата минута Лук де Йонг донесе успеха на Твенте. Той бе точен при добавката, след като ударът му с глава бе спасен от вратаря на домакините Джино Коутиньо. Ден преди мача стражът на домакините бе осъден на една година затвор заради наркотици. Вероятно това бе последният му мач преди да попадне зад решетките.
 
С успеха си над АДО Ден Хааг Твенте оглави еднолично класирането с 68 точки, три точки повече от ПСВ Айндховен. “Филипсите” в неделя гостуват на Фейенорд. Аякс е трети с 64 точки и утре приема закъсалия Екселсиор./БЛИЦ