Няма постъпила жалба срещу гола-фантом, който помогна на Панама да се класира за първи път в историята си на световно първенство, разкриха от КОНКАКАФ – футболната конфедерация на Северна Америка и Карибския регион.

„Не са постъпили никакви оплаквани и не очакваме да има такива. Ако все пак постъпи жалба, тя ще бъде разгледана от ФИФА, която е организатор на световните квалификации“, заяви пресаташето на КОНКАКАФ Брент Лейтъм.

Както е известно, Панама победи Коста Рика с 2:1 и за първи път в историята си се класира за участие на световно първенство. Попадението на халфа Габриел Торес за 1:1 обаче в никакъв случай не е редовен гол. Топката не премина голлинията. Тя тупна до левия страничен стълб, но не влезе във вратата.

От зачитането на това попадение и успеха на „червения прилив“ потърпевши са националните отбори на САЩ и Хондурас. Американците загубиха с 1:2 гостуването си на Тринидад и Тобаго и за първи път от 1986 година няма да играят на световно първенство. Хондурас пък постигна нужната победа с 3:2 над Мексико и ще играе бараж срещу Австралия.

С победата над Коста Рика, която си беше гарантирала класиране на световното първенство, Панама събра 13 точки и финишира на трето място в квалификационната група в КОНКАКАФ. Хондурас остана четвърти с 13 точки, но по-лоша голова разлика. САЩ финишира на пета позиция с 12 точки.

ГОЛЪТ НА ГАБРИЕЛ ТОРЕС

СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ В ЗОНА КОНКАКАФ - ТУК