Ница иска да вземе под наем един от вратарите на ПСЖ Кевин Трап, който след привличането на легендата Джанлуиджи Буфон е със статут на трети страж в тима след Алфонс Ареола, съобщава „Франс Футбол“.

Треньорът на „орлетата“ Патрик Виейра не е доволен от двамата вратари Валтер Бенитес и Йоан Кардинале този сезон и това е причината да насочи усилия към германския страж на парижани.

След три кръга в Лига 1 отборът на Ница заема незавидната 18-а позиция, при това с голова разлика 1:6 и само една точка. Една от причините за слабите резултати според треньора е именно незадоволителното представяне на вратарите и затова търси подсилване точно на тази позиция.

Кевин Трап има договор с тима от френската столица до лятото на 2020 година и получава по 4 милиона евро на сезон, като точно тази сума може да се окаже препъни камък за Ница. Освен това наскоро вратарят подчерта, че въпреки статута си на резерва иска да остане в ПСЖ. При трансфер той би имал гарантирано титулярно място в Ница, а според „Билд“ сделката предстои да бъде сключена.

Преди това „орлетата“ проявяваха интерес към англичанина Джо Харт. 31-годишният страж премина в началото на месеца за 3,9 милиона евро от Манчестър Сити в Бърнли.