Бившето крило на Милан и Манчестър Юнайтед Йеспер Бломквист отново се завръща на терена. Той бе картотекиран като играч на втородивизионния Хамарби, където работи като помощник-треньор.

“Получих картотека в последния момент”, заяви 36-годишният Бломквист пред шведския ежедневник “Афтонбладет”.

Той бе част от състава на Манчестър Юнайтед, който спечели историческия требъл през 1999 г. (Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп). Бломквист подписа треньорски договор с Хамарби в края на миналата година, когато тимът изпадна от елита.

36-годишният бивш шведски национал страдаше от контузии в последните години на кариерата си, като за последно игра професионален футбол за Юргорден при спечелването на шампионската титла през 2005 г.

Преди да се премести в Хамарби Бломквист в продължение на две години бе старши треньор на Енкьопинг, който през миналия сезон изпадна от четвърта дивизия. За последно той се появи на терена през 2008 г., когато Енкьопинг бе притиснат от сериозен брой контузени играчи.

Въпреки че според информациите неговото евентуално завръщане на терена бе приветствано от треньора Микаел Борквист и играчите на Хамарби, Бломквист определи като минимални шансовете си да играе редовно. Днес тимът излиза за първия си мач от първенството на втора дивизия (Суперетап) срещу Енгелхолмс.

“Очакваме невероятна подкрепа от трибуните. Не се съмняваме, че ще я получим. На последната ни контрола срещу Сьондерстадион имаше 5000 зрители”, заяви бившият съотборник на Радостин Кишишев в Чарлтън./БЛИЦ