Димитър Евтимов подписа преотстъпване с Мансфийлд Таун до 3 януари,  съобщи официалният сайт на клуба от Втора лига в Англия. Българският вратар ще тренира в седмичния цикъл с Нотингам Форест, но в края на седмицата ще трупа игрова практика в Мансфийлд, пише Проспорт.бг. Той не е непознат на мениджъра Пол Кокс. Стражът пази в предсезонната подготовка при победа над Нотс Каунти с 3:1. Само две години по-възрастният първи вратар на Нотингам - Карл Дарлоу бе закупен от Нюкасъл, но остана със статут на преотстъпен за още една година на "Сити граунд" и Евтимов ще се подготвя за изява във възможно най-къс срок.

Българинът поднови професионалния си договор с Форест през юли, бе пред преотстъпване в уелския Рексъм. Проблем се оказа обаче, отсъствието на специално правило, като в Англия, където е възможно преотстъпване с клауза за незабавно прекратяване при необходимост. Поради това Стюърт Пиърс не се съгласи Митко да играе за уелския клуб, за да може по всяко време да разчита на него.
 
От близкия до Нотингам градец Мансфийлд припомнят, че Евтимов е юношески и младежки национал на България, а в началото на годината получи специална награда за Новобранец на годината в Чемпиъншип.
 
Трупането на игрова практика и статистика ще даде много опции на Евтимов, като главната на този етап е вратата на двукратния еврошампион Нотингам Форест.