ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболистките от националния отбор на Испания, които спечелиха световното първенство за жени преди няколко седмици, отново попаднаха в полезрението заради огромен гаф. Както е известно, около испанките се разрази сериозен скандал, след като президентът на футболната федерация на страната Луис Рубиалес целуна по устните Дженифер Ермосо по време на награждаването на Мондиала в Австралия и Нова Зеландия.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Сега стана, ясно че заради испанските националки огромен гаф са допуснали от министерството на културата на страната. Наскоро е публикуван списък с футболистките от тима, които получават Кралския орден за заслуги.

На първо място в листата фигурира Ивана Икарди Ромеро. Дори самата тя със сигурност би се изненадала, че фигурира сред наградените с ордена. За това си има няколко причини:
1. 28-годишната Ивана не игра на световното първенство;
2. Тя въобще не играе футбол;
3. Дори не е испанка;
4. Ивана е аржентински модел и инфлуенсър с 970 000 последователи в „Инстаграм“;
5. Това е сестрата на аржентинския национал Мауро Икарди.

Големият гаф на хората от испанското министерство на културата е забелязан от в. „Марка“. Изданието уточнява, че на вместо Ивана Икарди Ромеро в списъка трябва да присъства Ивана Андрес.

Това обаче не е единствената грешка, забелязан от спортния вестник. Халфът Айтана Бонмати Конка е посочена със сбъркано име. При нея е добавена буквата „С“ и тя е записана като Айтана Бонмати Конкас.