След унижението от Атлетико (3:7) в предната си контрола Реал (Мадрид) продължава да се проваля в мачовете си от предсезонната подготовка, като този път загуби от финалиста в Шампионската лига през миналия сезон Тотнъм с 0:1 в първия полуфинал от силния приятелски турнир Audi Cup на “Алианц Арена” в Мюнхен. Хари Кейн (22) вкара победния гол. Домакинът Байерн и Фенербахче ще излъчат втория финалист.

Треньорът на „кралете“ Зинедин Зидан заложи на голяма част от основните си играчи, като до Карим Бензема в нападение застана новата звезда Еден Азар, а друг нов Родриго игра по левия фланг на нападението. „Шпорите“ пък бяха с Хари Кейн и Хьон-Мин Сон в атака.

В първите секунди вратарят Пауло Газанига изби с шпагат топката пред Бензема. Постепенно лондончани заиграха по-добре и в 19-ата Ламела подаде наляво за Дани Роуз, който центрира остро, а Серхио Рамос чукна топката към собствената врата и Навас спаси. Минута след това костариканският страж спаси и силен удар на Ндомбеле, но нямаше какво да направи в 22-ата минута, когато Марсело сгреши фатално. Бразилецът не успя да задържи топката и изведе Хари Кейн, който сам срещу стража не сгреши за 0:1. Четири минути след това „белият балет“ можеше да изравни, но Бензема не показа точен мерник от изгодна позиция.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 40-ата играчите на Зидан организираха скоростна атака, завършена от Бензема с удар от дъгата на наказателното поле. Топката обаче прелетя на сантиметри над вратата.

На почивката и двамата треньори направиха множество смени, а Реал бе по-активен и в 56-ата минута Марсело проби до аутлинията, след което подаде към Азар, който обаче не намери възможност за удар. Две минути след това Сон шутира от 20 метра, но Навас отново спаси, показвайки класа и в 62-ата минута при шут на Деле Али.

В 74-ата Марсело центрира към непокрития Родриго, който се разписа след неумела намеса на  Газанига, но попадението не бе зачетено заради засада. До края на мача и двата тима имаха по едно положение за гол. Японският талант на испанците Кубо Таке нанесе добър нисък удар, но Газанига го отрази, а в 86-ата младокът Пейрът стреля ниско по диагонала и топката срещна гредата за късмет на Навас.

Реал (Мадрид) - Тотнъм 0:1
0:1 Хари Кейн (22)

Стартовите състави
Реал (Мадрид): Кейлор; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Лукас, Кроос, Модрич, Азар; Родриго, Бензема
През втората част в игра влязоха: Иско, Де ла Фуенте, Мариано, Начо, Одриосола, Винисиус, Сеоан, Валверде, Кубо

Тотнъм: Газанига; Фойт, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз; Уинкс, Ндомбеле, Ламела, Ериксен; Сон, Кейн
През втората част в игра влязоха: Деле Али, Георгю, Лорис, Лукас, Н’Куду, Пейрът, Санчес, Сисоко, Скип, Танганга, Уолкър-Питърс