РБ Лайпциг получи нов шамар тази седмица и след фиаското с 0:7 при визитата на Манчестър Сити в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига отстъпи с 0:1 при визитата си на Бохум в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига.

Единственият гол в мача вкара Ерхан Масович (48) в началото на второто полувреме и така намали драстично шансовете на възпитаниците на Марко Розе за титлата. 

След загубата си "червените бикове" остават на трето място във временното класиране с 45 точки, докато Бохум записа втора поредна победа и заема 14-о място с 25 точки. 

Хофенхайм постигна първа шампионатна победа в Бундеслигата от октомври насам и запази шансове за оставане в елита. Хофе се наложи убедително у дома срещу Херта Берлин с 3:1 в среща от 25-ия кръг на германското първенство и прекъсна дълга негативна серия.

Последната победа в Бундеслигата за Хофенхайм датираше от 14 октомври, когато тимът надигра Шалке с 3:0 като гост.

Хърватският национал Андрей Крамарич вкара два гола от дузпи през първото полувреме, а през втората част едно попадение добави Илас Бебу.

За гостите от Берлин почетен гол вкара черногорският национал Стеван Йоветич в добавеното време на мача.

С  победата Хофе се измъкна от последното място в таблицата и зае 15-о място с 22 точки. 

Щутгарт остана на последно място в класирането след домакинска загуба с 0:1 от Волфсбург. Омар Мармуш вкара единствения гол в мача в 56-а минута и Волфсбург запази шансове за участие в евротурнирите. "Вълците" са седми с 38 точки, на две от шестия Айнтрахт.

Друг борещ се за оставане в елита тим - Шалке 04, измъкна една точка при гостуването на Аугсбург. В добавеното време Мариус Бюлтер вкара от дузпа за крайното 1:1. За Аугсбург точен бе Арне Майер в 51-а минута, но домакините останаха с човек по-малко две минути по-късно след червен картон на Ермедин Демирович.

Шалке е предпоследен с точка повече от Щутгарт, докато Аугсбург е 12-и с 28 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!