Валери Божинов удари на камък и в новия си италиански отбор. Нападателят подписа договор с Виченца до края на сезона, след като получи обещание от наставника Роберто Бреда, че ще бъде титуляр. Сега обаче клубът извърши треньорска смяна и бъдещето на Божинов в тима не е много сигурно.
 
Както е известно, българинът е собственост на Спортинг (Лисабон), но се оказа ненужен в тима. Португалците преотстъпваха нападателя под наем в Лече и Верона, но в нито един от отборите той не успя да се наложи като важен играч.
 
Божинов започна като титуляр и игра цял мач при загубата с 1:3 от Чезена в събота. Поражението остави тима в зоната на изпадащите и доведе до уволнението на Бреда, а на неговото място беше назначен Алесандро дал Конто. Според информациите в Италия роля за уволнението на досегашния треньор са имали новите попълнения Миланович, Чинели, Белацини и Божинов, които не са довели до промяна в играта на тима.
 
Италианските медии съобщават, че с назначението на Дал Конто положението на новите играчи става много несигурно, тъй като не е ясно дали новият наставник ще пожелае да разчита на тях. Има вероятност заради смяната на треньора Божинов да се лиши от обещаното титулярно място, което ще бъде пореден шамар на българина.