Един от най-добрите вратари, играли в България, но в същото време и от най-капризните и скандални Райс Мболи явно тепърва ще заформя разправия с настоящия си клуб в САЩ - Филаделфия Юниън. Сагата там се точи вече няколко месеца, в които Райс бе отстранен от първия отбор и пратен на почивка, после върнат заради липса на други вратари. Окончателното решение на ръководството и треньора е алжирецът да бъде освободен.

Да, но Мболи има договор с клуба до края на 2017 година, след като подписа след края на световното първенство миналото лято, където хвана окото на редица мениджъри. "Нямам никакъв проблем с отбора, питайте всеки в съблекалнята. Разбирам се с всички. Просто сега се върнах от едномесечна почивка във Франция, на която бях със семейството си и на която ме прати лично треньорът", започва своята версия Мболи.

"Когато се върнах, треньорът ми каза да влизам в игра, но аз отказах, защото не се чувствах физически подготвен след такава пауза. И след това ми казват, че съм отстранен. Колкото до мое напускане, аз съм обвързан с Филаделфия и оставам тук, докато имам договор. В момента, в който той изтече, си тръгвам", споделя още М'Боли.

Припомняме, че през годините вратарят е имал десетки разправии в клубовете, за които е играл. Включително ЦСКА, Криля Советов, Славия, за да стигне до втора френска дивизия. Треньорът на Филаделфия не случайно обяви, че проблемът при Мболи е по-скоро психологически./БЛИЦ