Нов скандал разтресе съперника на Левски в Лига Европа – АИК. След като звездата на шведите Дуули Джонсън бе арестуван заради секс с проститутка, сега и Уалид Ата попадна в черните хроники. След като футболистът се прибрал от вчерашната тренировка заварил автомобила си “Нисан” напълно смазан. Прозорците на цялата му къща били потрошени. Това накарало хора от сигурността в клуба да осигурят охрана и да накарат Ата да не нощува в дома си, пише шведското издание “Афтонбладет”.

“Не знаем кои са извършителите, нямаме представа кой и защо го прави, не е било оставено никакво съобщение”, казва човек от АИК.

Най-вероятно постъпката е дело на фенове на тима, които са против Ата. Футболистът получи предложение за удължаване на договора си с клуба преди няколко месеца, но го отхвърли. От тогава 23-годишният Ата, който е от арабски произход, търпи гневни скандирания и обиди по свой адрес от страна на привържениците.

„Ако бях на мястото на Уалид, със сигурност нямаше да спя там. Трябва да го подкрепим в този момент”, каза треньорът на АИК.

След всички скандали около Уалид Ата босът на клуба Матс Густавсон заяви, че той ще бъде изваден от първия отбор. Това означава, че защитникът няма да играе срещу Левски в четвъртък. "Ние искаме да инвестираме в играчи, които искат да останат в АИК, а Уалид Ата има други планове. След заседание на Управителния съвет взехме решение той да не играе повече", коментира шефът.