Фенове на Лацио станаха автори на поредната расистка проява на територията на Острова. Ултрасите на „римските орли“ маршируваха по улиците на Глазгоу с вдигната дясна ръка за нацистки поздрав. Това стана вчера преди мача от Лига Европа между Селтик и Лацио (2:1).

Очаква са УЕФА да накаже италианския тим, който вече получи една санкция за расизъм. Санкцията беше наложена след домакинския мач с Рен (2:1) и заради това в следващия домакински мач на „орлите“ в Лига Европа част от трибуните на „Стадио Олимпико“ ще бъдат затворени. Този двубой ще се играе на 7 ноември срещу Селтик.

„Детелините“ също вероятно ще отнесат наказание от УЕФА. То ще бъде заради банерите, показани от феновете на шотландския тим по време на вчерашния мач. По трибуните можеше да бъде прочетено: „Ш**ан Лацио“ и „Феновете на Лацио са анално заченати“. Имаше и знаме с надпис „Последвате лидера си“, който беше придружен с изображение на обесения Бенито Мусолини.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Фенклубът на Селтик „Зелената бригада“ направи хореография, която беше директно заяждане с италианците. Те опънаха знаме с петолъчна звезда и надпис „Brigate Verde“. Това беше напомняне за терористичната организация „Brigate Rosse“ (Червените бригади), особено популярна с действията си през 70-те и 80-те години и убила бившия италиански премиер Алдо Моро през 1978 г.

ЛИГА ЕВРОПА, СЕЗОН 2019/20 - КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ