Новата звезда на Барселона Мунир ел Хадади има скромна откупуваща клауза в договора си с каталунците, разкри мадридският вестник „Марка”.

Според изданието 18-годишният нападател, чийто баща е мароканец, а майка му е испанка, може да напусне Барселона, ако някой друг клуб успее да го омае и плати за него 12 милиона евро.

Ел Хадади има договор с каталунците до лятото на 2017 година, а преди 5 месеца бе част от втория тим на клуба. Това е причината той да получава заплата като на футболист от „Б” отбора.

Самият футболист обаче възнамерява да остане още дълго време на „Камп Ноу”, което успокоява до известна степен босовете на клуба и в близко бъдеще те биха да му предложат нов договор с подобрени условия и по-голяма откупуваща клауза.

Мунир ел Хадади се превърна в най-младия футболист, вкарал гол още в първия кръг на Примера дивисион. Мунир е на 18 години и 357 дни. Той направи своя официален дебют за Барселона при домакинската победа с 3:0 срещу Елче. Мунир започна в титулярния състав на Луис Енрике и бе сменен в 66-ата минута от Педро Родригес.