Атлетико Мадрид не успя да победи като домакин новака в Ла Лига Еспаньол в мач от третия кръг. Двубоят завърши 0:0, като това е второ равенство за "дюшекчиите" от началото на сезона.

В първите 15 минути Хулиан Алварес имаше два добри шанса. В първия случай опитът му бе спасен от Жоан Гарсия, докато при втората ситуация ударът му премина над вратата.

В 25-ата минута другият нападател, Александър Сьорлот, бе много близо до откриване на резултата. Изстрелът му премина на сантиметри от левия страничен стълб. Осем минути по-късно се откри първата възможност пред Еспаньол. Ударът на Алваро Агуадо обаче бе неточен.

В добавеното време на първата част Сьорлот бе разколебан след страхотно спасяване на Жоан Гарсия.

10 минути след началото на второто полувреме Атлетико Мадрид си помисли, че е повел в резултата. Родриго Рикелме отбеляза от близко разстояние, но попадението бе отменено заради засада.

В 70-ата минута Ян Облак трябваше да покаже класата си. Уалид Шедира стреля към левия ъгъл. Словенският вратар обаче внимаваше и спаси. Дълбоко в добавеното време още един гол на домакините бе отменен заради засада.

Реал Сосиедад също се провали като домакин, след като загуби от Алавес с 1:2. Баските откриха резултата в 32-ата минута с попадение на Брийс Мендес, но голове на Асиер Виялибре от дузпа и Тони Мартинес донесоха трите точки на гостите. Реал Сосиедад игра с човек по-малко в голяма част от двубоя след червен картон на Микел Оярсабал в 29-ата минута.