Треньорът на Милан Дженаро Гатузо показа, че има чувство за хумор и сравни новото попълнение Кжищоф Пионтек с филмовия герой Робокоп. 23-годишният полски голмайстор пристигна при „росонерите“ от Дженоа срещу 35 милиона евро и може да дебютира още утре в дербито на 21-ия кръг от Серия „А“ срещу Наполи на „Сан Сиро“.

„Пионтек се разхожда нагоре-надолу като Робокоп. Дотук е казал само 4 думи, не си губи времето в дрънкане и се отнася по същия начин към тренировките. Физическото му присъствие се усеща, той обича да атакува празните пространства. Още с пристигането си демонстрира сериозен ентусиазъм и беше изненадан колко топло го посрещнаха всички”, сподели Гатузо преди сблъсъка с втория във временното класиране.

„Когато не вкарваш редовно, идва и напрежението. Когато не бележиш головете, пресата те заколва ритуално. Предполагам, че той е страдал заради това. Страдал е също и заради неизвестността дали ще го привлечем, ако не завършим на четвърто място. Червеният му картон срещу Ювентус също го мъчи”, добави легендата на „росонерите“.

„В определени моменти сме се държали като баща и син. Всичко, което съм постигнал, дължа на него. Карло Анчелоти е един страхотен човек", завърши Гатузо за бившия си наставник, срещу когото ще се изправи.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019