ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Германският вицеканцлер Роберт Хабек е отворен за разговори с президента на Германския футболен съюз (ГФС) Бернд Нойендорф, след като изрази критики относно решението на централата да използва екипировка на Nike от 2027 година. По традиция Бундестимът винаги играе с фланелки на Adidas и германците винаги са свързвани с този техен световен концерн.

"Първо, поздравления за вчерашната победа на националния отбор. видяхме радост, отдаденост и страст - очаквам с нетърпение Европейското първенство", каза Хабек пред ДПА в неделя във връзка с победата с 2:0 над Франция в приятелски мач, късно снощи.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Вицеканцлерът нарече 70-годишното сътрудничество между Adidas и националния отбор "част от германската идентичност" и добави: "Бих искал малко повече местен патриотизъм. Винаги се радвам да говоря за спорт и традиции".

Германският бизнес вестник "Ханделсблат", позовавайки се на източници от индустрията, съобщи, че Nike ще плаща на ГФС повече от 100 милиона евро на сезон между 2027 и 2034 година, двойно повече от 50 милиона евро за 12-месечен период по договора с Adidas.

От ГФС заявиха, че решението не е било взето лесно, но също така ще могат да финансират своите регионални асоциации, както и аматьорския и женския футбол. Сделката ще подобри тежкото финансово състояние на централата в момента, категорични са от ГФС.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!