Новият вариант на COVID-19 Омикрон превзе португалския елитен Беленензеш, който само преди дни се прочу по цял свят с пародията, случила се по време на градското дерби на Лисабон с Бенфика.

Генералният секретар на португалското здравно министерство Граса Фрейташ обяви, че 13 играчи и служители на клуба са заразени с южноафриканската мутация на коронавируса. Всички са изолирани, но състоянието им не сериозно, допълва в. „Публико“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Наскоро футболист на отбора е пътувал до ЮАР, обявиха държавните власти в Португалия. Информацията беше потвърдена от президента на клуба Руи Педро Соареш.

Както е известно, заради големия брой заразени в тима и отказа на властите да отложат мача, Беленензеш започна с девет играчи срещу Бенфика. Първото полувреме завърши при 7:0 за „орлите“. За втората част домакините се появиха със седем футболисти. Скоро след това резервният вратар Жооа Монтейро, който игра като защитник, симулира контузия и мачът беше прекратен заради недостатъчен брой футболисти на терена.

Португалската футболна лига започна разследване на поведението на играчите на Беленензеш, тъй като счита действията на клуба за пародия и уронване на престижа на футбола в страната.