Хамбургер си остава във Втора Бундеслига за пореден сезон, след като отстъпи у дома срещу Щутгарт с 1:3 и загуби с общ резултат 1:6 плейофа за място в елита на Германия.

Сони Кител (6) рано вкара красив гол с удар от границата на наказателното поле и вдигна на крака феновете на "Фолкспаркщадион“. 

Единадесет минути по-късно Щутгарт изравни чрез Серу Гираси, но голът не бе зачетен, тъй като по време на атаката за него имаше засада на голмайстора. Това вдъхна още повече импулс в играта на домакините, но те така и не успяха да удвоят до почивката, въпреки че Роберт Глацел да имаше добър шанс в 40-ата минута.

Три минути след началото на втората част надеждите на домакините за завръщане в елита на Германия бяха попарени, след като Гираси намери Енцо Мийо (48) и той с прецизен удар изравни за 1:1.

След малко повече от час игра стражът на домакините Даниел Фернандес сбърка при изнасяне на топката и я подари на Енцо Мийо (64), който само това и чакаше, за да вкара отблизо, оформяйки пълния обрат за тима на Себастиан Хьонес.

След това попадение, домакините се примириха със съдбата си и заиграха по-освободено. В 74-ата минута Роберт Глацел стреля много опасно, след като получи топката от Бакари Джата, но топката мина встрани от левия стълб.

До края на двубоя усилията на домакините да стигнат до изравнително попадение не се увенчаха с успех, а вместо това гостите стигнаха до трети гол в добавеното време чрез Силас Мвумпа (90+6).

Така Щутгарт запази мястото си в елита на Германия, докато Хамбургер остана във Втора Бундеслига.

ХАМБУРГЕР - ЩУТГАРТ 1:3
(в първия мач 0:3, общ резултат 1:6)
1:0 Сони Кител (6), 1:1 Енцо Мийо (48), 1:2 Енцо Мийо (64), 1:3 Силас Мвумпа (90+6)