Астън Вила изненада Байерн (Мюнхен) и го победи с 1:0 в едно от дербитата на вечерта от втория кръг на обновената Шампионска лига. Публиката, препълнила стадион „Вила Парк“ в Бирмингам не видя голямо зрелище, преобладаваха здравите сблъсъци на терена и борбата. 

Огромна вина за гола на домакините има и вратарят Мануел Нойер. 

Фатална за Байерн се оказа 79-ата минута. Пау Торес пусна отличен пас от собствената си половина към резервата Джон Дюран, който вдигна глава и видя, че капитанът на баварците е излязъл много напред извън границата на наказателното поле и успя с едно чудесно докосване да го прехвърли за 1:0.

Преди почивката попадение на Гомес за Вила беше отменено след намесата на ВАР.
В заключителните секунди на срещата вратарят на бирмингамци Емилиано Мартинес се отличи с ключова намеса, която спаси трите точки за английския тим. 

Този сблъсък бе повторение на финала от 1982 година, когато Вила побеждава баварския колос също с 1:0 във финала на Купата на европейските шампиони (КЕШ)

Ливърпул пък пречупи Болоня с 2:0. 
Мърсисайдци поведоха в резултата в 11-ата минута. Алексис МакАлистър намери Дарвин Нунес в наказателното поле, а уругваецът върна към Мохамед Салах. Египтянинът центрира остро и именно МакАлистър прати топката във вратата на Скорупски за 1:0.

В 28-ата минута гостите отвърнаха на удара. Дан Ндойе шутира от границата на пеналта, а след рикошет топката отскочи и срещна напречната греда за щастие на стража Алисон Бекер.

Четвърт час преди края Салах нахлу в наказателното поле, нагласи си топката и вкара много красиво попадение за 2:0.