Вторият кръг на основната фаза на Шампионската лига приключва днес с предстоящите девет мача. След вчерашния резултатен ден, в който нямаше среща без отбелязан гол и паднаха общо 32 попадения в 9 двубоя (средно по 3,55), тази вечер феновете също очакват ефективни действия в преден план от отборите.

Днешната програма предвижда мачове с участието на няколко от големите европейски грандове. Хегемонът в турнира Реал (Мадрид) гостува на френския Лил, Ливърпул приема Болоня, а Ювентус ще има визита в Лайпциг.

За най-интригуващ може да се приеме двубоят в Бирмингам, където Астън Вила е домакин на Байерн. Срещата привлича внимание не само заради съперничеството между Англия и Германия, но и поради факта, че това ще е

повторение на финала на шампионския турнир

на Европа от 26 май 1982 г. Тогава „виланите“ побеждават баварците с 1:0 след гол на Питър Уит в 67-ата минута. Така английския отбор печели КЕШ за шеста поредна година. Преди това трофеят е взет три пъти от Ливърпул (1977, 1978, 1981) и два пъти от Нотингам (1979, 1980).

От българска гледна точка интерес предизвиква и гостуването на нидерландския Фейенорд на испанския Жирона. Вратарят Пламен Андреев е в групата на тима от Ротердам и вчера пристигна със съотборниците в Каталуня.

ПРОГРАМАТА НА МАЧОВЕТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ДНЕС

От 19:45 часа
Шахтьор (Донецк) – Аталанта
Жирона – Фейенорд

От 22:00 часа
Астън Вила – Байерн
Бенфика – Атлетико (Мадрид)
Динамо (Загреб) – Монако
Лил – Реал (Мадрид)
Ливърпул – Болоня
РазенБалшпорт (Лайпциг) – Ювентус
Щурм (Грац) – Брюж

Кои мачове ще бъдат предавани в българския телевизионен ефир може да проверите ТУК