Серхио Рамос и Чаби Алонсо няма да бъдат наказани извънредно заради жълтите си картони от първия мач с Галатасарай, обявиха от УЕФА.

Централата стартира наказателно разследване на звездите на Реал (Мадрид). От Евроцентралата проучваха дали двамата не са си изкарали умишлено жълти картони срещу Галатасарай в мач от 1/4-финалите на Шампионска лига (3:0).

Алонсо бе предупреден официално заради оспорване на съдийско решение пет минути преди края на мача. Рамос пък разкара топката при спряна игра. В резултат на санкциите двамата със сигурност ще пропуснат реванша с Галатасарай в Истанбул. Отсъствието им обаче няма да е фатално с оглед на голямата преднина на тима им.

Ако от УЕФА бяха преценили, че двамата умишлено са си изкарали картоните обаче може да увеличат наказанието им на 2 мача и те да пропуснат и евентуалния първи 1/2 –финал, ако Реал продължи в следващата фаза.

Подобен случай имаше преди време пак със същите футболисти. УЕФА обаче се запозна с официален доклад от съдията Одвар Моен. Разследващите прецениха, че няма основания да предприемат действия, така че въпросът е приключен. В същото време УЕФА отхвърли жалбата на турския тим по отношение на жълтия картон на голмайстора Бурак Йълмаз. Нападателят бе наказан за симулация при една ситуация в наказателното поле, при която изглеждаше, че е настъпен от Серхио Рамос.