Нюкасъл взе първа точка от 7 години и половина срещу Манчестър Сити и завърши 1:1 у дома в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Точката бе изключително ценна за "джордитата" в борбата им за оставане в елита, като по този начин попариха шампионските амбиции на "гражданите", които изостават на 12 точки от Лестър 4 кръга преди края на шампионата. Серхио Агуеро заби стотното си попадение във Висшата лига и стана 25-ия играч с такова постижение от създаването й. Той направи това в 147 мача, като само Алън Шиърър има по-добър показател - 100 попадения в 124 мача.

Нюкасъл започнаха настървено двубоя, но устрема им бе убит, след като получиха ранен гол. В 15-ата минута Серхио Агуеро отбеляза 11-ото си попадение в деветия си мач срещу „свраките”, след центриране от пряк свободен удар. Попадението дойде след засада, която обаче реферът не отсъди – 0:1.

В 25-ата минута Сисоко се възползва от грешка на Сити и след страхотен спринт остана очи в очи с Джо Харт, но ударът му бе слаб и в тялото на стража.

„Джордитата”  стигнаха до равенство в 30-ата минута. Сисоко владееше отляво, когато разтегли към десния фланг към Върнън Анита. Той проби в наказателното и отбеляза първия си гол от 2 години насам за 1:1. По този начин той разочарова вратаря на Сити, който празнуваше своя 29-и рожден ден.

След подновяване на играта Серхио Агуеро пропиля страхотно положение за „гражданите”, след като получи в наказателното поле, но се засуети и предпочете да падне за дузпа.

Двата отбора имаха своите възможности, но финалният устрем бе за „джордитата”, които натикаха противниците в тяхното наказателнто поле. Джо Харт спаси точката за Сити в 88-ата минута, след като Вайналдум финтира три пъти коларов и излезе очи в очи срещу вратаря, но бе умело блокиран.

Сити е на трета позиция в класирането с 61 точки, а Нюкасъл е 18-и с 29 - на 2 точки от последния спасяващ се до момента Норич.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!