Нюкасъл спечели с 2:1 при визитата си на Тотнъм в мач от 13-ия кръг в английската Висша лига. За "шпорите" това е второ поредно поражение и първо такова у дома от началото на сезона. 

Хьон-Мин Сон имаше четири възможности още до 11-ата минута. Най-чистата от тях бе, когато излезе очи в очи с Ник Поуп. Стражът се намеси, след което топката продължи към голлинията, но там Трипиър довърши работата на вратаря и изчисти. В 30-ата минута стражът на Нюкасъл още веднъж се намеси решаващо след удар на Кейн.

След това Калъм Уилсън (31) и Мигел Алмирон (40) нанесоха сериозен удар по амбициите на лондончани още преди почивката, възползвайки се от грешки на вратаря Юго Лорис. 

В 52-рата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като удар с глава на Жоелинтон, който опита да подаде успоредно на голлинията, срещна ръката на Емерсон. Главният рефер обаче реши да не отсъжда дузпа, а корнер в полза на "свраките". След него Шер засече с глава центрирането, но Лорис изби.

Хари Кейн (54) върна един гол след центриране от корнер. Останаха съмнения дали преди това Санчес не докосна топката, което щеше да означава засада. ВАР дълго преглеждаше ситуацията, но решението бе, че докосване няма и голът бе признат.

Добрата игра  на "свраките" продължи и те си тръгнаха с пълния актив точки. За тях това е седми пореден двубой без загуба.

След успеха си Нюкасъл събра 21 точки и изпревари Манчестър Юнайтед и Челси, заемайки четвърта позиция. Тотнъм прекъсна серията си от 8 домакински победи, но въпреки това остава трети с 23 точки, като е на 3 зад шампиона Манчестър Сити и 5 след лидера Арсенал.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!