Разследващи са обискирали в продължение на два часа дома на една от легендите германския и световен футбол Франц Бекенбауер в австрийския град Залцбург, твърди немският таблоид „Билд”.

Кайзера е разследван от швейцарската прокуратура от 6 ноември 2015 година, като обвиненията са за пране на пари, измама и злоупотреба със служебно положение в периода 2004-2006 година. Те са свързани с домакинството на Германия на Мондиал 2006. Заедно с Бекенбауер обвинени са двамата предишни президенти на Германския футболен съюз - Тео Цванцигер и Волфганг Нирсбах, както и генералния секретар на централата по време на тяхното управление Хорст Шмид. Четиримата са от организационния комитет на Мондиал 2006 и може да бъдат изправени пред съда в най-кратки срокове. Самият Бекенбауер смята да сътрудничи по всякакъв начин на разследването.

Става въпрос за необясним превод от 10 милиона швейцарски франка между 2002 и 2005 година. От сметки на организационния комитет на Мондиал 2006 са преведени 6,7 милиона евро през 2002 година на ФИФА чрез фирма на бившия шеф на „Адидас” Луис Драйфус, починал през 2009 година. Парите са декларирани от Германския футболен съюз (ГФС) като средства за гала събитие за световното първенство, каквото никога не е имало.