Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев преживява тежки дни. Той е на път да бъде уволнен от Динамо (Загреб) в най-скоро време. Тимът на българин загуби от вечния съперник Хайдук (Сплит) с 0:2 в голямото дерби през уикенда, а днес падна и от Славен Белупо с 1:2.

Домакините поведоха секунди преди почивката с гол на Араухо Клебер. Никола Моро изравни чак в 78-ата минута. В добавеното време Славен изтръгна трите точки след гол на Бруно Богоевич – 2:1.

Динамо вече изостава на осем точки от лидера Риека шест кръга преди края и след 11 поредни титли е на път да сдаде трона в Хърватия. Грандът от Загреб има 58 точки, големият съперник има 76. Риека би с лекота Осиек с 2:0.

"Не е моя работа да напускам или да подавам оставки. Има си хора в ръководството, които ще решат бъдещето ми. Поемам своята отговорност и още утре ще кажа на играчите си в съблекалнята къде са сбъркали.

Определено това не е резултатът, на който се надявахме и който заслужихме с изявите си на терена. Затова няма да подавам оставка, макар да знам, че сме в криза в момента", заяви Петев. 

Медиите в Загреб вече спрягат вероятен заместник на Петев в лицето на спортния директор Ромео Йозак, който може и да съвместява двата поста.