Барселона успя да картотекира почти всички от новите си попълнения футболистите, привлечени през това лято. Роберт Левандовски, Франк Кесие, Рафиня и Андреас Кристенсен, плюс подновилите договорите си Усман Дембеле и Сержи Роберто, бяха регистрирани броени часове преди първия мач срещу Райо Валекано на „Камп Ноу“.

Без картотека на този етап остава Жул Кунде. Каталунците се нуждаят от още 20 милиона евро, за да уредят документите на френския защитник. За целта ръководството форсира преговорите за продажбата на Мемфис Депай, който води преговори с Ювентус. Мартин Брейтуейт, Самюел Юмтити, Сержиньо Дест и Пиер-Емерик Обамеянг също са сред възможните напускащи.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Картотекирането на новите играчи стана възможно благодарение на това, че Барселона продаде 24,5% от „Барса Студиос“ на „Орфеус Медия“. С активирането на четвърти финансов лост клубът си осигури 100 млн. евро. Третият беше стартиран в понеделник, когато 25% от „Барса Студиос“ бяха продадени на Socios.com за 100 милиона евро. Освен това 25% от телевизионните права на клуба за първенството бяха продадени на американската фирма „Six Street“ за следващите 25 години.

За картотекирането на новите играчи спомогна и фактът, че лидерът Жерар Пике се съгласи на огромно намаление на заплатата си. Според запознати, дори не става дума за намаление, а 35-годишният защитник ще играе без пари през новия сезон. Той обаче ще получава пълния размер на възнаграждението си в последната година от договора си, който изтича през лятото на 2024 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК