Не само футболният клуб Верона отхвърля видео доказателства за расови обиди към Марио Балотели, но и местният градски съвет планира да съди нападателя на Бреша за клевета.

При победата на „мастифите“ с 2:1 в неделя Балотели изрита топката към определен сектор на стадион „Бентегоди“, откъдето е чул маймунски звуци по свой адрес.

Въпреки наличието на видео доказателство, футболният клуб и градската управа на Верона отказват да приемат, че е имало расистки обиди.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Нещо повече! Петима членове на градския съвет планират да предприемат съдебно дело срещу Балотели и срещу тези, които нечестно клеветят Верона със своите изявления.

Министърът на спорта Винченцо Спадафора отправи писмена молба до футболния клуб и феновете.

„Помолих Верона да изясни случилото се и да предприеме необходимите мерки, специално срещу крайните ултраси. Призовавам кмета на града, който отрича расистките обиди и обвинява Балотели в търсенето на медийна популярност, да изгледа отново видео доказателствата и да излезе с позиция срещу расизма. Футболната федерация пък трябва да бъде по-жестока в наказанията си в случаите с подобна материя“, обяви Спадафора.