Защитникът на Абърдийн Шей Лоугън, който обвини българския национал Александър Тонев в расизъм, стана обект нова атака на расова основа, обяви шотландското издание „The press and journal“.
 
Любопитното е, че човекът, обидил Лоугън също е футболист (в аматьорските нива на Шотландия), а името му много наподобява на това на българския национал – Александър Тоърс.
 
Според изданието 26-годишният Тоърс е посрещнал Коледа в ареста на съда на Абърдийн, след като в „Туитър“ публикувал снимка и коментар съдържащи обиди на расова основа към играча Шей Лоугън.
 
Кевин Лонджино, адвокат на Александър Тоърс, обяви, че това е клевета срещу неговия клиент, който е оказал пълно съдействие на полицията. Юристът изрази учудването си, че заради подобно провинение Тоърс е бил арестуван точно преди Коледа.
 
Александър Тоърс, който играе за футболния отбор Хънтли, ще се изправи пред съда в началото на 2015 г. Обвинението срещу него е в расизъм и отправяне на заплахи чрез публикуването на снимка и коментар с неприемливо съдържание в „Туитър“.