Един от очевидците на кървавия ужас в Севиля ден преди мача на местния тим срещу италианския първенец Ювентус в груповата фаза на Шампионската лига разказа подробности за преживяното в бар The Papelon, където тифози на „бианконерите” са били нападнати от привърженици на испанския тим. В резултат на зверското меле ранени бяха четирима, а един бе откаран в болница. Иначе Севиля загуби от Ювентус с 1:3 в мача на „Рамон Санчес Писхуан”.

"Бях с приятеля ми, когато около 40-50 души нахлуха в бара с покрити лица и нападнаха италианците. Феновете на Ювентус по никакъв начин не ги бяха провокирали. Не скандираха песни, седяха си кротко и се забавляваха. Нападателите започнаха да ги удрят с бухалки, имаха и ножове. Хвърляха бутилки и маси, имаше кръв навсякъде и мислех, че ще умра”, разказва пред „Гадзета дело Спорт” жена, чието име не се споменава.

„Боят продължи повече от 10 минути и сервитьорите не знаеха какво да сторят. Полицията дойде около 20 минути след началото и беше твърде късно. Един човек беше сериозно ранен и линейката го откара в най-близката болница", допълва жената за ужаса.

Според испанския вестник „Марка” сред пострадалите е и 25-годишно момиче от италиански произход, а закараният в болницата мъж веднага е бил опериран и вече няма опасност за живота му. Полицията смята, че отговорни за зверския бой са фенове от фракцията Biris Norte.

Преди година фенове на Севиля бяха нападнати от привърженици на Манчестър Сити в Англия, а тогава един испанец загина. В ответния мач английските фенове бяха нападнати, но полицията предотврати по-сериозни инциденти.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА