Видео конференцията на канцлера Ангела Меркел с премиерите на германските провинции относно облекчаването на мерките заради коронавируса в Германия не доведе до очакваната новина за Бундеслигата.

Всички очакваха конкретна дата за разрешение първенствата в първите две нива да бъдат рестартирани. Най-често споменаваната е 15 май.

По време на срещата обаче топката беше прехвърлена на Германската футболна лига, която трябва да реши кога да бъдат подновени шампионатите в Бундеслигата и Втора бундеслига.

Единствената яснота, която ГФЛ получи от срещата, беше, че първенствата може да продължат провеждането си през втората половина на май. Това означава, че 15 май продължава да бъде вариант, въпреки че в някои отбори обявиха за наличие на положителни проби за COVID-19 сред играчите и треньорите.

Вестник „Билд“ твърди, че Вердер (Бремен) е бил против рестарта на 15 май, тъй като няма да има достатъчно време за подготовка. Според информацията, „зелено-белите“ не са водили тренировъчен процес.

Наблюдателите отбелязаха, че обсъждането на рестарта на Бундеслигата е продължило по-дълго от дебатирането за отварянето на детските градини и училищата.