Испанският Атлетико (Мадрид) остана без треньор, след като досегашният наставник Абел Ресино бе уволнен. Новината бе потвърдена от сайта на клуба. В последните няколко дни испанските медии постоянно твърдяха, че Ресино няма да води “дюшекчиите”, които са на 16-о място във временното класиране след 7-ия кръг само с 6 точки. Тимът все още има шанс да преодолее групите на Шампионската лига, след като има 1 точка след 3 мача, но са без отбелязан гол.

“Благодаря на феновете, футболистите и ръководителите на Атлетико за подкрепата им, откакто седнах на пейката. Много пъти съм идвал в този клуб, много пъти съм си тръгвал и пак съм се връщал, така че съм длъжен да благодаря на всички тук, включително и на играчите, които се опитаха да променят нещата, но не се получи. Не можеш да искаш повече от онези, които дават всичко от себе си. Наказваха всяка наша грешка и резултатите не се получаваха. Имам чиста съвест, тъй като опитвах всичко. Футболът е капризен. Тук става въпрос просто за един етап и той ще бъде преодолян, няколко добри резултата ще променят всичко.

Играта на отбора не съответства с постигнатите досега резултати. Желая късмет на клуба, защото и когато напусна тази зала сега, аз пак си оставам "рохибланко", каза Ресино на последната си пресконференция.

Вероятните кандидати за поста му са Лучано Спалети, както и Михаел Лаудруп. Според испанските медии датчанинът още вчера отхвърлил офертата на ръководството./БЛИЦ